domingo, 20 de marzo de 2011

Haruki Murakami, Premi Catalunya 2011

El guardó reconeix l'obra narrativa de l'autor per haver “transcendit el seu àmbit cultural i per ser un referent del panorama literari mundial”

L'escriptor japonès va arribar a les llibreries catalanes amb la celebrada 'Tòquio Blues'

 
L'escriptor japonès Haruki Murakami.
 
L'escriptor japonès Haruki Murakami ha estat reconegut amb el XXIII Premi Internacional Catalunya 2011, que atorga la Generalitat anualment a aquelles persones que han contribuït “decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics i humans arreu del món”.
El jurat destaca que l'obra de l'autor de Tòquio Blues “transcendeix el seu àmbit cultural” i ha esdevingut un “referent destacat del panorama literari mundial”, amb la construcció d'un pont literari entre Orient i Occident.
El premi està dotat amb 80.000 euros i una escultura d'Antoni Tàpies.
Amb títols com El meu amor Sputnik, El salze cec i la dona adormida, Kafka a la platja, After dark o la més recent 1Q84, Murakami s'ha convertit en un dels escriptors més llegits arreu del món.
Tòquio Blues (2005), la més celebrada de les seves obres, també és la novel·la que el va portar a les llibreries catalanes.
Nascut a Kyoto el 1949, Murakami és llicenciat en Literatura i durant els primers anys de la seva carrera va compaginar l'escriptura amb una altra de les seves passions, el jazz, regentant un local dedicat al gènere a la seva ciutat natal.
Ha viscut als Estats Units i ha estat professor a la Universitat de Princeton, a més d'haver traduït autors com Raymond Carver, John Irving i F. Scott Fitzgerald.
http://www.avui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/385016-haruki-murakami-premi-catalunya-2011.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario